Saturday, February 28, 2009

Test Video

videoNie aku try htr video kut gmail kat blog

Zam Manjung N Famili Lunch Kat Rumah Aku

Hari zam dr manjung datang rmh kerana ada urusan keluarga kt penang. Oleh itu aku menjemput dia lunch kt rmh. Menu hari nie nasi ayam.

Lama Tak Update Blog....

Sungguh lama rasanya aku x update blog nie..... pasal aku sibuk.


Sunday, February 15, 2009

58 ciri ajaran sesat di malaysia .........awas jangan terpedaya



dkt sini juga aku uploadkan risalah tentang ajaran sesat yg semakin menular di negara kita sekarang.aku harap dengan adanya penerangan macam ni dapatlah kita menghindarkan diri dari terjerumus ke dalam ajaran yg sesat lagi menyesatkan ini,maklumla seharian sibuk bekerja tak sempat nak menghadiri seminar ke ceramah agama ke so dgn adanya risalah ni harap sedikit sebanyak membantu menghindarkan keluarga kita dari masalah yg semakin parah ini.jom kita ambil iktibar dari apa yg telah berlaku sebelum ini.semoga kita sentisa diberi hidayah dan petunjuk ke jalan yg di redhai dan di berkati, amin.

Sejarah 14 Febuari Hadiah Hari Kekasih... Masih ramai yang buta



Semalam aku bersama keluarga keluar jalan-2 ke queensbay mall ,saja bawa anak jalan2 ,lupa pulak kelmarin tu 14 hb,so aku heran la tgk orang ramai sangat dekat situ.oleh kerana dah sampai aku terpaksala masuk juga sbb anak anku dah bising lama sangat duk dalam kereta cari parking tak ada.masuk je ke dalam shooping mall tu wow aku lihat macam2 gelagat muda-mudi kita ni sibuk la duk melayan cina2 yg jual bunga macam2 bentuk kononnya untuk sambut hari kekasih.sampai ada yg sanggup beli macam2 dah la mahal.di samping tu ada juga yg buat persembahan nyanyian la ,dapat aiskrim percuma la semata2 nak bg org ramai terutamanya muda-mudi kita ni teruja dhn sambutan hari kekasih.tengah leka duk tgk gelagat diorang ni aku jumpa ngan beberapa ahli NGO ni yg dbawah JHEAIPP ni bg risalah pasal sejarah hari kekasih ni .so aku uploadkan dkt sini utk tatapan semua yg mana belum tahu dan masih menyambut hari kekasih ni.harap ia dapat beri pengajaran untuk kita semua .............

Wednesday, February 11, 2009

UBUNTU : Slide Penerangan

Berikut saya copy direct dari blog http://planet.ubuntu.com.my/ Berkenaaan dgn kelebihan UBUNTU sekira berminat utk dapatkan kit Ubuntu yg comel sila KLIK SINI

Saya ada meletakkan satu 'slideshow' ringkas dalam e-kedai bagi pengenalan Ubuntu. Jadi saya letakkan di sini juga mana tau ada yang belum tgk atau ingin letakkan slide tu di web masing2.


Epson R290 Photo Printer Baru Aku.....

Syukur akhirnya berjaya juga aku memiliki photo printer nie. Sekian lama mengidam tercapai jugak. Printer nie ada 6 color. Dan kelebihanya boleh print cd. Lepas nie buleh ler aku run projek seterusnya.

Lokasi kedai yg aku beli kat lorong abu siti, penang

Monday, February 9, 2009

Jum Guna Tulisana Jawi...

Aku ada jumpa satu website yg boleh kita convert dari tulisan rumi ke tulisan jawi. Memandangkan ramai yg buta nk tulis jawi mcm aku nah... aku dah ada penyelesaianya. Sila klik http://www.ejawi.net/converter.php

Sunday, February 8, 2009

Ubuntu : Jum Reformasikan Minda Anda

Sila klik iklan dibawah untuk menempah atau membeli kit ubuntu yg kuit n comel.
/a>

Sila Klik Slide Dibawah Untuk Bercinta Dengan Ubuntu Linux

Wednesday, February 4, 2009

Berkursus Lagi Kat ILSAS (Uniten)

A'sm kepada semua, hari nie aku berada kat ilsas pasal berkurusus. Emmmmm sejak dua mejak nie asik berkursus aje aku nie. Kursus nie ambik masa 3 hari baru habis. So Jumaat nie ler. Nasib baik kursus kali nie melibatkan komputer apa-2 aku akan update selalu jika ada cerita yg menarik.